søndag 28. november 2010

Utstilling i Fredrikstad

Synes jeg klarte meg bra på min første utstilling! Koselig var det å se igjen kjente og hilse på mail-venner i virkeligheten. Fikk masse god hjelp av Elisabeth til å vaske kladde-rumper på gutta boys, og det sikret nok certene på begge to. Får nok anskaffe tannbørste til neste utstilling og børste ivei... Elskede lille krembolla mi fikk BIS 2 i pet, to certer og er nå pet champion! Kjempestolt av ham da han satt som en prest på brettet sitt og var bare helt nydelig... Helt greit at Elisabeths uuttalelige vant over ham! ;-)

Med Sunbath og Neco gikk det vel som ventet. Jeg hadde som ventet trimmet litt feigt og latt pelsen bli for lang, men det visste jeg jo også da jeg fikk for lite tid. De fikk grei kritikk begge to, og Neco fikk med et cert! Sunbath er liten og stretete ennå, så det var heller ingen bombe å få høre. Tenker jeg stiller dem igjen neste gang, så skal i allefall pelsen være godt trimmet. 

To små jenter ble også med hjem - Quintina og Donita. De er knus-søte begge to! Takk til Stine som lot meg få dem med - selv om hun også ønsket å beholde dem. Håper de trives her og at de kan føre sine søthetsgener videre :-)

torsdag 25. november 2010

Vaskedag

Litt senere enn jeg hadde planlagt, men så blir det ikke alltid som man planlegger. Siste klargjøring til utstilling! Litfari er en klissen nøtt - bokstavelig talt - som jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med. Skal jo liksom gjøre rent fettkjertelen bakpå - men på Litfari er det like klissent etter 8 runder med Zalo... Da får det heller være. Det vil jo ikke være noen bombe om dommeren kommenterer det, så jeg får fokusere på andre ting som kan bli sagt om ham. Han ser forøvrig ut som et pinnsvin etter vasken med lang, brungrå pels som stritter rett ut! Søøøt er han...

Ellers har det gått unna så busta fyker igjen. Tydeligvis har en av jentene hatt løpetid, så nå har ikke fullt så liten Bambus igjen stukket av - 5 ganger - og til slutt endt i buret til Sylvester. Det gikk greit inntil de to til sammen brøt seg inn til jentene vegg-i-vegg. Sockan er jo drektig, men nå var det vel Ivory som fikk en runde med gutta - uvisst hvem av dem... Men - gutta boys har i ettertid nesten drept hverandre - med blodflekker overalt. Det ser ut til at det er Bamboo som har fått et par bitt under haken, ellers ser jeg ikke noe på Sylvester. De tåler ikke trynet på hverandre nå, så de bor ikke sammen lenger... 
Jaja - det ble kanskje litt mange hanner, men noen av dem oppfører seg eksemplarisk. Lille Charming trives tydeligvis sammen med Mercedes. Krembolla og lille Snøball  har fått hvert sitt bad og blir fine griser å vise fram på lørdag. :-)

lørdag 20. november 2010

Nye ansikter

Nye yndlinger er ankommet oss etter lang venting og mye strev! Jeg har fot-tråkket Danmark på langs etter dem, og er veldig glad for at de endelig er her.

Freya har vi ventet lenge på - da vi egentlig skulle ha med en vennninne av henne som skulle ha unger først. Det ble ingen unger, og den stakkars hunnen døde. Heller ikke Freyas andre venninne overlevde kull, så det ble bare Freya som ble med til slutt.
Men - det er ikke bare! Freya er en vakker skapning som allerede ser ut til å føle seg hjemme her. Hun har en nydelig lemonagouti farge - og vi håper hun kan være stammor for noen av våre chinchillaer.

Just Charming er akkurat det - bare helt skjønn! Han er en liten chin-gutt med hvit bles som skal være en av Gutta i stallen vår. Det ser ut til at han er cinnamon agouti med ruby øyne. Foreløpig er han litt engstelig, og han er ikke akkurat noe matvrak ennå. Håper han finner seg godt til rette her etterhvert!
En liten utbryterkonge har han vært til nå, og jeg har ikke klart å finne et bur han har holdt seg i. Nå har han fått flytte inn hos Mercedes - som jeg egentlig tenkte han skulle få møte etterhvert. Håper han da finner roen og selskap i henne. Han har iallfall tatt for seg av maten hennes, og kurrer rundt på stive bein - han er så søt, lille tassen! :-)

Nydelige Sir Amadeus ble også med  - spesielt med tanke på å få fram gode koseklumper! Han er riktig stor og pompøs og er virkelig der det skjer. Håper han kan finne tonen både med vår lille Marie og skaffe noen gode bebiser.

Sist, men ikke minst fikk vi med White Bear - den lille hvite bamsen!
Han er en godklump som vi håper også kan gå inn i linjene av chinchilla og hvit de. Han er ennå ung, men utrolig bamsete allerede, så det blir spennende å se hvordan han vokser til. Velkommen skal han også være!

Tusen takk til både Maria og Laura som vi fikk kjøpe disse flotte dyrene hos - og som har vært sååå hjelpsomme underveis! 


Det ble ingen hvite hunner denne gang. Tingene blir ikke alltid som man er forespeilt. Det loves og trekkes tilbake. Da får vi klare oss med de vi har, og kanskje det dukker opp andre med tiden.