søndag 26. september 2010

Fødsler nærmer seg

Det nærmer seg fødsel for Rose og Molly. Begge vagger rundt, spiser mye og tar livet ellers med ro. Tror det var godt for dem begge å få selskap av hverandre. Lurer litt på om den ene fødselen vil sette igang den andre, men tenker litt at det kan være greit likevel da de to jentene er ganske parallelle i tid.
Jeg ser frem til fødslene, da det er spesielt å få oppleve så livaktige og helt ferdige små marsvin - nesten fra det ene øyeblikket til det andre. Men - jeg vet også at fødsler med så store, velutviklede unger har en pris. Vi har begravet endel marsvinmødre gjennom årene, da det er mye som kan gå galt både underveis i fødselen og etterpå.

Molly er vi spesielt spente på da vi egentlig ikke vet helt hvor gammel hun er. Hun er et omplasseringsmarsvin og alderen er estimert til ca 10 mnd. Håper jo inderlig at dette stemmer og at bekkenet hennes åpner seg nok. Hennes "søster" døde halvveis i svangerskapet der hun aborterte ungene og hadde en større blødning. Det skjedde om natten og vi fikk ingen forvarsler.

Krysser fingrene og håper Rose og Molly klarer brasene sammen denne gang. Rose var flink sist med sine 3 unger, og overtok de tre nøstene på bildet etter at Muffin døde.
Gutta sitter igjen som skygger av seg selv og savner jentene sine intenst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar