torsdag 10. februar 2011

Vaskedag

13 griser er nyvasket - 17 skal til pers i morgen.Litt koselig, men alle skal rengjøres sammen med hyller og rommet forøvrig. Første hylla er ren i dag, men resten må taes i morgen. Ny runde om en uke. Sånn er det når små unger har sopp-flass på ørene og dyrlegen har sagt at det kan være ringorm. Vi har sendt inn prøve og ungene er dyppet i en gul sulfatgugge som har gitt dem et svakt blåskjær... To av de fire ungene er allerede symptomfrie, men alt og alle må rengjøres og antisoppifiseres.
Da ble det ikke mange dyra å ta med på utstilling i Fredrikstad den 26.februar. Hadde heldigvis to nye griser fra Sverige som står i karantene og et par pet'er som har stått et annet sted og kan sendes. Da får det bli flere ved neste korsvei. Tror angrepet er begrenset til ungene og mora som hadde det samme et par dager etter at hun kom i hus. Den gang gikk det tilbake etter et par dager uten behandling, men sporene må ha ligget i ørene hennes siden. Dyrene ble isolert kort tid etter utbrudd, så spredningen bør være begrenset. Ingen andre har hatt noe som ligner, men alle får behandling for å fjerne eventuelle sporer i pelsene. Da blir det garantert lusefritt på kjøpet, så noen lyse sider har det jo.
Yasmin og Flipa venter på håndklemassasje

Med rene dyr og bur har jeg benyttet anledningen til å flytte litt på jentene. White Bath vil fremdeles ikke gå sammen med noen, og Sweet Zoe har fått et solid nakkebitt av sine venninner. Må tenke litt mer på hvordan kabalen kan gå opp på beste måte. Ikke lett med mange særinger  i stallen...

1 kommentar:

  1. Er det helt sikkert at det er ringorm da? :) Krysser fingrene for at du slepper unna!

    SvarSlett