fredag 15. oktober 2010

Så busta fyker og stoltheten falmer

Vennematching mellom marsvin har vært en vanskelig greie her i huset. Siste nytt er at et par av gutta jevnlig stikker av og tar seg til rette i andre bur. Lille Bambus har vært på besøk hos to venninner, derav den ene hans egen søster. :-| Jeg krysser fingrene hardt og håper det ikke blir resultater av besøket.
Da jeg la så mange hindringer i veien at han ikke klarte å komme inn til jentene, fikk han for seg at det var mye mer morsomt å hoppe rundt på gulvet enn å være i buret sitt. Han har derfor vært løs 3 av 4 morgener siste to ukene, og jeg har alltid klærne fulle av hvite marsvinhår før dagen har begynt etter å ha fanget han inn igjen. Her i går hadde han tydeligvis hisset på seg Sylvester, som hadde hoppet en meter ned på gulvet - for å ta ham. Begge var løse da jeg kom ned. De har møtt hverandre før, men det ble ganske fort tanngnissning og dårlig stemning.
Sylvester var enkel å få inn i buret igjen, men denne gangen ville ikke Bambus bli funnet. Han klemte seg langt innunder hylla og pilte avgårde som et lyn idet vi var på sporet av ham! Etter mye lirking og utsmarting av den lille musa ;-), fikk vi kontroll på ham. Det var da vi oppdaget at han hadde flere bittskader over ryggen og rundt munnen. Han så faktisk ganske rufsete og sliten ut.
Bambus har ikke gjort noen flere forsøk på å bryte seg ut, og ligger for det meste å hviler i buret sitt i dag. Kanskje han har lært seg en lekse? Not... Sylvester er også full av bitt, så det har nok gått vilt for seg mellom de to. Hadde håpet at en etablert hann som Sylvester skulle godta den unge Bambus, men den lille bomullsdotten nekter tydeligvis å la seg strukturere av en gammel gris! ;-)

Odakota pleide å stikke av han også, men da jeg åpnet for at han kunne stikke inn til Litfari og Grafeldur, valgte han faktisk å flytte inn sammen med dem. Kjempefint, for da ble det et ledig bur! Sjekk idyllen - og legg merke til kongen i front...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar